Alla inlägg den 2 januari 2011

Av Jennie Fornedal - 2 januari 2011 02:11

Hur defineras en bra semester?


Upplevelser   

Att uppleva och se nya saker är ofta något som man upplever som viktiga inslag i en bra semesterupplevelse. 


Vila  

För att semestern skall vara en semester måste den också innebära vila. Hur många böcker hinner man läsa under en bra semester? 


Gemenskap  

Att familjen bara får vara tillsammans är semester för oss. Det behöver inte hända så mycket spännande saker, bara att få vara tillsammans är att ladda batterierna och må bra.


Kunskap och intryck  

Utan ny kunskap och nya intryck är frågan vilken semester man egentligen valt. Visst lär man sig genom de nya upplevelserna, men ännu bättre är det när man faktiskt fått lära sig något nytt i en ny kontext. 


Utmaningar  

EN riktig semester innebär också att i lagom utsträckning utmana sig själv att våga prova nya saker. 


Förbjudet   

Jobbtankar, stress, sjukdomar och sura miner.


Jossan och hennes magsjuka och nu envisa hosta sabbar det hela, men jag tror det verkar som vi har en riktigt bra semester.

Av Jennie Fornedal - 2 januari 2011 01:50

Det blev den lata dag vi planerade för. Men lat betyder inte händelselös, tvärt om. Idag har vi varit på Coronado. Ett semesterparadis som på många sätt påminner om Palm Springs, men med vatten istället för sand.

     


Coronado är en lugn stad med en mysig huvudgata och mycket trevliga villaområden. Priserna ser till att inte Kreti och Pleti tar sig in i gemenskapen på den lilla staden på halvön tio minuter från Down Town San Diego.

   


Vi åkte söderut därifrån för att åka en "scenic drive". Problemet var att jordvallar på ena sidan vägen och stängsel på den andra, förtog en stor del av den annonserade utsikten. Vägen vi åkte på var inte mer än en landremsa som skilde San Diego Bay från Stilla havet.

  


Vi hämtade andan på Horton Plaza där vi åt lite Mongolskt innan vi drog vidare mot Old Town. Vi parkerade vid museet över missionsstationen, eller Jesus-museet som någon kallade det.

  

   

Därifrån var det utsikt!


Sedan vandrade vi nedför kullen och lärde oss succesivt mer om mitten av 1800-talets stridigheter om Californien.   Old Town var uppbyggt för ätande och shoppande, men ändå mysigt.

       


Just nu tidigt kväll på Motellet, med förhoppningar om en middagsutflykt framåt kvällen. 

Presentation


Familjen Fornedal åker på sin drömsemester till USA och detta är vår resedagbok 2010 och 2012 och planerna för 2014

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards