Alla inlägg under december 2010

Av Jennie Fornedal - 23 december 2010 04:46

Vissa timmar längre än andra

Gårdagen var den längsta dagen jag någonsin upplevt. Vi lite lyfte lite försenade, men ändå innan elva på förmiddagen. Vi flög och vi flög och vi flög. Sedan landade vi kring klockan halv ett – alltså två timmar senare.  Första flygresan gick alldeles för bra. Här har vi laddat med både det ena och det andra för att fördriva tiden – och så hinner vi inte med att använda det. Andra resan gick fort, då sov vi mest.


Bagaget och dess mystiska vägar

Efter det att vi accepterats in i landet och hämtat ut väskorna på ett mystiskt ställe – och jag svor en helig ed på att det var det sista vi såg av de väskorna – så arbetade vi oss vidare genom säkerhetskontroller och andra utmaningar. Trot eller ej, men planet till LA blev lite försenat eftersom man fick vänta in några väskor som var sena. Ja, nu vet vi ju inte om det var våra väskor vi fick vänta på  – vi var snabba ur planet, knockade ett par tanter på vägen och så, och så var det ju det där med motvinden, men jag undrar över det där mystiska bagagebandet där vi dumpade grejorna…  


Våra fyra små rätter

När vi väl landat var vi alla fyra trötta och hungriga. Klockan var ungefär två på natten, vår tid. Vi gick till hotellets sportbar.  Patrik fick en lätt överdos av sportutbud och vi fick mat så vi storknade. Vi trodde vi beställde fyra smårätter, men nu är vi ju i de stora portionernas land – Ingen åt ens nästan upp. Vi gick och lade oss istället. Då hade 24 timmar passerat sedan klockorna startade väcka oss på hotellet  vid Arlanda. Vi somnade alla snabbt och smidigt.  Bara för att vakna av brandlarmet fyra timmar senare. Exakt 24.00 brakade det loss. Falsklarm förstås, och vi insåg att nu är klockan 09.00 hemma – dags att vakna.   


Sverige och LA

Aldrig är man väl så svensk som när man inte är i Sverige. Idag har vi spanat in Volvo, SAAB, IKEA och H&M. Jakten på Sverige går vidare…


För övrigt skrattar vi år att dagens störtskur envisas med att bedömas som en allvarlig åskstorm.


Av Jennie Fornedal - 23 december 2010 04:41

Här kommer lite bilder från dagen äventyr. Kändistäta hus i Malibu, kaktustugg i Santa Monica, fika i Beverly Center, (last-)bilen parkerad och utsikten från hotellfönstret (först).                

Av Jennie Fornedal - 23 december 2010 03:36

Första riktiga dagen är avklarad (misstänker att kära hustrun snart lägger in lite bilder från dagen). Lite resetrötta som vi var har den mest handlat om att anpassa oss till rätt dygnsrytm. En kortare shoppingrunda på Beverely Center följdes av en promenad vid Sankta Monica Beach och ett Mc Donalds besök i Malibu.

Annars har det varit oväder i och kring Los Angeles och på tv ser vi bilder av översvämningar inte långt från oss. Av detta har vi dock knappt märkt något. Enda gången vi hamnade i regnovädret satt vi i en bilkö på väg till hotellet, och i morgon ska solen börja skina igen. Kanske är det sådant man kan kalla nybörjartur?

I övrigt var det rätt häftigt att köra bil här (man var inte ensam på vägen om man säger så och bilen är något större än vår C3). Sänder en tacksamhetens tanke till den som uppfann gps-systemet, utan det hade vi nog irrat runt, runt, runt i denna jättestad...


Skrivet av Patrik

Av Jennie Fornedal - 19 december 2010 18:11

Nu börjar det närma sig avresa. Packningen pågår för fullt. Listor skrivs och bockas av. Vad ska man egentligen tänka på för att tänka rätt?


    

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Familjen Fornedal åker på sin drömsemester till USA och detta är vår resedagbok 2010 och 2012 och planerna för 2014

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<<
December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards